De ambachtelijke bakkerijHet roggebrood van De BreaBakker wordt gemaakt in het friese Joure. In vergelijking tot gewoon brood, duurt het maken van fries roggebrood aanzienlijk langer. Dit komt met name doordat roggebrood moet ‘broeien’ en een lange baktijd kent. Het maken van roggebrood start met het mengen van de rogge met water en stukken roggebrood. Nadat dit goed gemengd is moet het een aantal uren broeien. Vervolgens wordt het roggebrood gevormd, zodat het in de bakblikken kan. Voordat het in de bakblikken wordt geplaatst, wordt de buitenkant voorzien van zemelen. Het roggebrood wordt op lage temperatuur ongeveer 15 uur gebakken. Daarna begint het afkoelen, snijden en verpakken. Als het roggebrood uit de oven komt moet het afkoelen naar omgevingstemperatuur om het daarna te snijden. Tenslotte worden de pakjes roggebrood verpakt in dozen en vervoerd naar de klanten.
|
Jarenlange kennisOns roggebrood heeft een verhaal: door onze kennis over (rogge)brood, welke teruggaat tot 325 jaar geleden, bent u gegarandeerd van een kwaliteitsproduct. De traditionele smaak van het roggebrood is te danken aan een combinatie van jarenlange vakkennis, gecombineerd met het oude recept van de oprichter van De BreaBakker, Theade. Omdat wij trots zijn op ons eigen merk, brengen we het roggebrood, ook onder de naam van De BreaBakker op de markt. |